TIP: Máme pro vás nový termín úspěšného semináře Samoléčebné procesy a techniky » zjistěte více a přihlaste se

Jak si udržet zdravé vnitřní prostředí v těle

19. 2. 2020 | Celostní medicína, Čínská medicína

Biologické jaro je pomalu tady a tělo se hlásí o očistu. Nemusíte přitom provádět několikadenní půsty, abyste byli vyrovnaní a tělo dostalo, co potřebuje. Místo toho se zaměřte na správnou výživu pro vaše buňky.

Proč je buněčná výživa důležitá?

Tělo je složeno z elementárních částic zvaných buňky. Aby bylo silné, zdravé a spokojené (a to i psychicky), musí být jeho buňky vyživené.

Těla našich předků byla silná, pevná, odolná a zdravá. Lidé si totiž dříve daleko více uvědomovali význam stravy, a proto dobře volili, čím svoje tělo vyživí.

V současné době jsou naše těla křehká a kde co nás dokáže položit. Když se podíváme na stravovací zvyklosti většiny dnešních lidí, není divu.

Vaříme z polotovarů, která jsou často chemicky konzervovaná. A někdy také různě upravovaná, aby dosáhla větší atraktivity. A to všechno se na kondici člověka podepisuje.

ČTĚTE TAKÉ ČLÁNEK: 7 věcí, kterými podpoříte jarní obnovu těla.

Proč jsou jídla z rychlého občerstvení nezdravá?

Je obecně známo, že jídla z fast foodů nejsou zdravá. Většina lidí tuto skutečnost považuje za obecnou pravdu a poučku. Ale přitom vůbec netuší, proč přesně nejsou zdravá.

Je to proto, že nejsou připravená jednoduše, aby jim vaše tělo rozumělo. Často se do nich přidávají ingredience, které dokáží vaše tělo přinutit, aby si je chtělo dát znovu. Jedná se o chemické látky působící na náš mozek.

Problém spočívá především v tom, že tyto chemické látky příliš zatěžují detoxikační systém těla. Jedná se o látky, které do těla nepatří. V přírodě je takto složené nenajdete, a proto jim ani vaše tělo nerozumí. Ve velkém množství mohou naše tělo i poškodit.

Pokud je detoxikační systém těla přetěžovaný, odvádí část odpadu (chemických látek):

A protože se tam neudrží samy, je třeba vytvořit tuk jako fixaci. V praxi to má za následek rostoucí obezitu a bolesti kloubů. A to je jen jeden z mnoha faktorů, které vznikají při konzumaci nepřirozené potravy.

ČTĚTE TAKÉ ČLÁNEK: Víte, co vám mohou způsobit příliš složité potraviny?

Proč jíst stravu bez lepku?

Lepek je bílkovina obsažená v:

Každá obilovina má přitom jiný druh lepku a tím i jinak působí na tělo.

Zatím se jako nejvíce invazivní jeví pšeničný lepek. Právě pšenice byla totiž v minulosti geneticky upravena tak, aby obsahovala velké množství lepku a byla jedovatá pro svůj plevel. Pro sklizeň se používají chemické přípravky pro okamžité dozrání zrna. A právě těmito procesy se pšenice stala pro tělo více škodlivou než přínosnou.  

Při procesu trávení ve střevech vzniká směs řetězců bílkovin, která poškozuje střevní sliznici a způsobuje její záněty. Takto poškozené střevo brání vstřebávání živin a nadto skrze poškozenou střevní stěnu propouští toxiny, které by zdravé střevo nepropustilo. 

ČTĚTE TAKÉ ČLÁNEK: Na jaká jídla se můžete těšit v naší restauraci? A kdo vám je bude připravovat?

Jak se poškozená střeva projevují?

Poškozování střeva lepkem se zpočátku projevuje:

Následovat mohou:

Navštivte naši restauraci

V naší 1. terapeutické restauraci vaříme bezlepkově a ze surovin v jejich nejpřirozenější podobě. Pokud už do něčeho musíme dát žitnou nebo špaldovou mouku, vždy vám to řekneme.

Naše jídla jsou jednoduchá a i přesto velice chutná a skvěle stravitelná. Zaměřujeme se totiž na takzvanou buněčnou výživu. To znamená, že výživné látky se z potravy lehce dostávají k buňkám, a tím tělo vyživují v jeho podstatě.

Stravovací návyky není nikdy jednoduché změnit tak, aby vašemu tělu co nejvíce prospívaly. A to obzvláště, pokud je všude kolem nás tolik variací na to, co tělu neprospívá. Ale jedná se o otázku úcty sama k sobě, a to si zkrátka zaslouží vaši pozornost, úsilí a čas.

Trápí vás zdravotní potíže?

Potýkáte se se zdravotními problémy a chcete se jich jednou provždy zbavit? Zjistěte, s čím vším vám může pomoct přístup celostní a čínské medicíny.

Sdílejte na sociálních sítích

Rady a tipy pro váš lepší život

Všechny články

© Chambre de Charme s.r.o.
ochrana osobních údajů | cookies | všeobecné obchodní podmínky

Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby
Foto: Tomáš Kučera