TIP: Máme pro vás nový termín úspěšného semináře Samoléčebné procesy a techniky » zjistěte více a přihlaste se

Víte, co vám mohou způsobit příliš složité potraviny?

8. 11. 2018 | Celostní medicína, Čínská medicína

Každý z nás ví, že strava je pro tělo velmi důležitá. V čem však spočívá riziko příliš složitých potravin? A co konkrétně způsobuje chemie, která je v takových potravinách obsažená?

Proč se vyhnout složitým potravinám

Strava je výživa pro buňky těla. Měla by v sobě vždy obsahovat sluneční paprsky a měla by vyrůst ze země.

Pokud je strava plná sluneční a zemské energie, přináší:

Příliš složité potraviny, obsahující konzervanty, dochucovadla, barviva a další chemické látky jsou pro tělo spíše zátěží. Obsahují málo nekvalitní výživy a hodně odpadu. Tento odpad je přitom kvůli své toxicitě velkou zátěží zejména pro slinivku, játra a ledviny.

Tělu takové potraviny přinášejí málo prosperity a růstu. A zároveň hodně potíží, například:

Kolik jídla sníst?

Množství stravy by mělo být pro tělo neomezené. Mělo by platit pravidlo: „přišel hlad, přijde jídlo“. Pokud je strava jednoduchá, výživná a čistá, není možné z ní být obézní. Tělo si neřekne o víc, než skutečně potřebuje.

Ale složitá strava je vyráběna cíleně tak, aby co nejdříve byla zajištěna další poptávka. Pomocí chemie útočí na mozek (na centrum libida, radosti a spokojenosti). Chemie obsažená v takto složitých a rafinovaných potravinách působí podobně jako antidepresiva. Jen nedodává Serotonin, ale uvolňuje z těla Endorfin. Proto jsou takové potraviny návykové a při jejich konzumování už tělo nedokáže rozlišit, co skutečně potřebuje a kolik toho potřebuje.

VÍTE, ŽE: Endorfin (hormon štěstí) se vyplavuje přirozeně každý den, když žijeme tak, jak si přejeme. Je lepší ho uvolňovat sportem v přírodě, užíváním si přítomnosti milované osoby, nebo prostě jen v kruhu přátel, než závislostí na chemii ve stravě.

Čím jednodušší strava, tím lépe

Buňky se tak vyživí rychleji a zůstává jen málo neškodného odpadu. Naopak čím složitější jídlo, tím hůř si s ním tělo dokáže poradit. A zanešení těla je veliké.

Čím užší profil, tím lépe. Na všechno, co sníme, si totiž tělo musí vytvořit vhodnou mikroflóru. Proto je tak těžké zvyknout si na luštěniny. Protože až cca po sedmé porci luštěninového jídla brzy po sobě má tělo utvořenou mikroflóru na trávení luštěnin.

Pokud člověk jí luštěninové jídlo 2× měsíčně, mikroflóra není dostatečná. A proto ho luštěniny nadýmají, i když jsou předem namočené a vařené ve dvojí vodě.

Horké vs. chladné potraviny

Potraviny vyživují tělo, přinášejí růst a prosperitu. A potraviny také léčí. Mají různou energetickou povahu. Jsou teplé a horké povahy, nebo osvěžující a chladné povahy. Pokud vhodně zvolíme potraviny, můžeme vyrovnat disharmonie těla, které se projevují jako nemoci a naopak.

Přihlaste se na náš seminář O stravě

Orientovat se ve světě potravin není snadné. Jde o to zvolit ty správné přímo pro:

Proto jsme se rozhodli vám s tím pomoct. Uspořádáme seminář O stravě, který se bude konat ve studiu Chambre de charme na Starobrněnské 13 v centru Brna. Bude trvat 5 hodin. S sebou budete potřebovat jen svačinu a pití.

Studijní materiály a psací potřeby pro vás budou připraveny. Po absolvování semináře si budete schopni sami vyrovnávat tělesnou i psychickou kondici pouze stravou. Sami si budete volit, co si do svého těla pustíte a co ne. A budete překvapeni, jak málo peněz utratíte, když plynule přejdete na skutečně výživnou a uspokojující stravu.

Sdílejte na sociálních sítích

Rady a tipy pro váš lepší život

Všechny články

© Chambre de Charme s.r.o.
ochrana osobních údajů | cookies | všeobecné obchodní podmínky

Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby
Foto: Tomáš Kučera