Víte, co vám mohou způsobit příliš složité potraviny?
8. 11. 2018 | Celostní medicína, Čínská medicína
Každý z nás ví, že strava je pro tělo velmi důležitá. V čem však spočívá riziko příliš složitých potravin? A co konkrétně způsobuje chemie, která je v takových potravinách obsažená?
Proč se vyhnout složitým potravinám
Strava je výživa pro buňky těla. Měla by v sobě vždy obsahovat sluneční paprsky a měla by vyrůst ze země.
Pokud je strava plná sluneční a zemské energie, přináší:
- prosperitu,
- růst,
- dobrou náladu,
- uspokojení
- a radost ze života.
Příliš složité potraviny, obsahující konzervanty, dochucovadla, barviva a další chemické látky jsou pro tělo spíše zátěží. Obsahují málo nekvalitní výživy a hodně odpadu. Tento odpad je přitom kvůli své toxicitě velkou zátěží zejména pro slinivku, játra a ledviny.
Tělu takové potraviny přinášejí málo prosperity a růstu. A zároveň hodně potíží, například:
- otoky,
- obezitu,
- splíny,
- kožní potíže,
- rýmu,
- kašel,
- astma,
- alergie,
- nízké sebevědomí,
- nechuť něco nového podniknout,
- uzavřenost.
Kolik jídla sníst?
Množství stravy by mělo být pro tělo neomezené. Mělo by platit pravidlo: „přišel hlad, přijde jídlo“. Pokud je strava jednoduchá, výživná a čistá, není možné z ní být obézní. Tělo si neřekne o víc, než skutečně potřebuje.
Ale složitá strava je vyráběna cíleně tak, aby co nejdříve byla zajištěna další poptávka. Pomocí chemie útočí na mozek (na centrum libida, radosti a spokojenosti). Chemie obsažená v takto složitých a rafinovaných potravinách působí podobně jako antidepresiva. Jen nedodává Serotonin, ale uvolňuje z těla Endorfin. Proto jsou takové potraviny návykové a při jejich konzumování už tělo nedokáže rozlišit, co skutečně potřebuje a kolik toho potřebuje.
VÍTE, ŽE: Endorfin (hormon štěstí) se vyplavuje přirozeně každý den, když žijeme tak, jak si přejeme. Je lepší ho uvolňovat sportem v přírodě, užíváním si přítomnosti milované osoby, nebo prostě jen v kruhu přátel, než závislostí na chemii ve stravě.
Čím jednodušší strava, tím lépe
Buňky se tak vyživí rychleji a zůstává jen málo neškodného odpadu. Naopak čím složitější jídlo, tím hůř si s ním tělo dokáže poradit. A zanešení těla je veliké.
Čím užší profil, tím lépe. Na všechno, co sníme, si totiž tělo musí vytvořit vhodnou mikroflóru. Proto je tak těžké zvyknout si na luštěniny. Protože až cca po sedmé porci luštěninového jídla brzy po sobě má tělo utvořenou mikroflóru na trávení luštěnin.
Pokud člověk jí luštěninové jídlo 2× měsíčně, mikroflóra není dostatečná. A proto ho luštěniny nadýmají, i když jsou předem namočené a vařené ve dvojí vodě.
Horké vs. chladné potraviny
Potraviny vyživují tělo, přinášejí růst a prosperitu. A potraviny také léčí. Mají různou energetickou povahu. Jsou teplé a horké povahy, nebo osvěžující a chladné povahy. Pokud vhodně zvolíme potraviny, můžeme vyrovnat disharmonie těla, které se projevují jako nemoci a naopak.
Přihlaste se na náš seminář O stravě
Orientovat se ve světě potravin není snadné. Jde o to zvolit ty správné přímo pro:
- konkrétní tělo,
- konkrétní roční období,
- nebo životní situaci člověka.
Proto jsme se rozhodli vám s tím pomoct. Uspořádáme seminář O stravě, který se bude konat ve studiu Chambre de charme na Starobrněnské 13 v centru Brna. Bude trvat 5 hodin. S sebou budete potřebovat jen svačinu a pití.
Studijní materiály a psací potřeby pro vás budou připraveny. Po absolvování semináře si budete schopni sami vyrovnávat tělesnou i psychickou kondici pouze stravou. Sami si budete volit, co si do svého těla pustíte a co ne. A budete překvapeni, jak málo peněz utratíte, když plynule přejdete na skutečně výživnou a uspokojující stravu.
Chcete dostávat upozornění na nové články?
Registrujte se a dostávejte na svůj e-mail upozornění na nové články v blogu.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním vaší e-mailové adresy pro zasílání upozornění na nové články, a případně novinky a akce studia, po dobu maximálně 5 let. Odhlásit se můžete kdykoliv jediným kliknutím v každém e-mailu. Jak vaše údaje chráníme »
Sdílejte na sociálních sítích